Pyragas skaniausias tą pačią dieną, nes morengas suminkštėja per naktį pabuvęs šaldytuve.
Primenu, kad prieš plakant morengus indai turi būti labai gerai išvalyti, nes baltymai nemėgsta riebalų.
Svarbu – visi produktai turi būti kambario temperatūros. Naudojau 22 cm skersmens formą.
Slyvų ir morengo pyragas
Biskvitui reikės:
- 125g miltų
- 50g cukraus
- 3 kiaušinio tryniai
- 125g minkšto sviesto
- 80ml pieno
- 1.5a.š kepimo miltelių
- 1a.š vanilės
- 40g kokoso drožlių
- žiupsnelis druskos
- 6 raudonos slyvos
Morengui reikės:
- 180g (apie 3 kiaušinių) kiaušinio baltymų
- 245g cukraus
- 1a.š balto vyno acto
- 1a.š krakmolo
- 1a.š vanilės
- 80g pakepintų migdolų drožlių(man jų galėjo ir nebūti)
Biskvitui sviestą su cukrumi ir druska išsukame iki purumo, dedame po vieną trynį kiekvieną gerai įmaišydami. Pilame vanilę, pieną, kokoso drožles bei miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome, pilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Kepame 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.
Kol kepa biskvitas susipjaustome slyvas skiltelėmis.
Iškepusį biskvitą ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame lengvai atvėsti.
Morengui baltymus plakame iki lengvų putų. Po to beriame po 1 šaukštą cukraus ir plakame kol jis ištirpsta. Kai baltymai bus išplakti ir masė bus standi, tada pilame actą, vanilę, krakmolą ir dar kartą gerai išplakame. Jei naudosite migdolų drožles, mentelės pagalbą atsargiai įmaišykite juos į baltymus.
Ant pravėsusio biskvito dedame slyvų skilteles, po to atsargiai baltymų masę.
Kepame apie35–40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį pyragą pilnai atvėsiname formoje. Prieš valgant rekomenduoju valandą palaikyti šaldytuve.