Krevetės medaus ir česnakų padaže
Reikės:
- 500 g krevečių be kiauto (nevirtų)
- 1 a. š. citrininių žuvies pr
- Žiupsnis druskos
- Žiupsnis čili dribsnių
- Žiupsnis česnakinių pr
- 1 a. š. paprikos miltelių
- 2 skiltelės česnako
- 1 v. š. sojos padažo
- 1 v. š. medaus
- 0.5 citrinos sulčių
- Šlakelis aliejaus, kepimui
- Keli kalendros lapeliai, patiekti
- Česnakinio batono, patiekti
Krevetes pabarstome druska, citrininiais pipirais, paprikos milteliais, česnakiniais pipirais, čili dribsniais. Išmaišome ir paliekame apie pusę valandos pasimarinuoti.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame krevetes, smulkintą česnaką ir pakepiname, kol krevetės taps šviesiai rausvos (užtruksite vos keletą minučių).
Į keptuvę dedame medų ir pilame sojos padažą. Pakaitiname keletą minučių.
Krevetes dedame į lėkštes, apšlakstome padažu. Puošiame kalendros lapeliais. Jei norisi patiekiame su česnakiniu batonu.