Naminis pomidorų padažas su cinamonu žiemai: tiks ir į troškinius, ir sriuboms gardinti

2024 m. rugpjūčio 23 d. 18:52
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Ar jau atsivalgėte pomidorų į valias? Pas mus šiais metais pats pomidorų pikas prasideda tik dabar. Iki šiol tik valgėme, o dabar jau tiek, kad reikia galvoti, ką su jais nuveikti.
Daugiau nuotraukų (1)
Kai galvoji, tai ir sugalvoji. Naminis pomidorų padažas – puikiai tinka į troškinius ir sriuboms gardinti.
Taigi pirmos pomidorų atsargos nugulė į stiklainius tokiu pavidalu.
O ką jūs gaminate iš pomidorų?
Pomidorų padažas
Reikės:
  • 2.5 kg pomidorų
  • 1 didelis svogūnas
  • 5 skiltelės česnako
  • 1 v. š. aliejaus
  • 500 g paprikų
  • 1 čili
  • 2 v. š. druskos
  • 2 v. š. cukraus
  • 0.5 a. š. pipirų
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a. š. džiovinto baziliko
  • Žiupsnis cinamono.
Česnaką ir svogūną nulupame, pasmulkiname. Puode įkaitiname aliejų ir pakepiname svogūną su česnaku.
Sudedame stambiais gabalais pjaustytus pomidorus (dėjau su odelėmis) ir pasmulkintas paprikas ir čili. Troškiname apie 30 min.
Sutriname maisto smulkintuvu. Suberiame druską, cukrų, prieskonius. Kaitiname dar apie 30 min, kol skystis šiek tiek nugaruos ir padažas pradės tirštėti.
Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir paliekame atvėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.