Iškepiau 4 vaflius. Porcijos 2.
Užtruksite apie 20 minučių.
Cukinijų vafliai (sūrūs)
Reikės:
- 1 cukinija, jauna;
- Žiupsnis druskos;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, bazilikas;
- 3 v. š. miltų;
- 1 kiaušinis;
- 1 sauja tarkuotos mocarelos;
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
Cukiniją sutrakuojame per burokinę tarką. Pabarstome druska ir leidžiame pastovėti bent 5 min. Cukiniją nuspaudžiame ir susidariusį skystį nupilame.
Į cukinijų masę mušame kiaušinį, beriame sūrį, žalumynus, miltus, įpilame aliejaus. Masę gerai išmaišome.
Kepame gerai įkaitintoje vaflinėje, kol blynai gražiai apskrus ir iškeps.
Patiekiame su jogurtu arba grietine.