Labai mėgstu ši pagardą, puikiai tinka ne tik skoniui pagerinti, bet drąsiai dedu į sriubas ar naudoju mėsos marinatui.
Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve.
Prie mėsytės, sriuboje, salotų užpile – tikrai tobulai tinkantis pagardas.
Adžika su graikiškais riešutais
Reikės:
- 600 g. pomidorų;
- 300 g raudonųjų paprikų;
- 2 vnt. aitriojo pipiro;
- 200 g graikinių riešutų;
- 4 skiltelės česnako;
- Saujos petražolių;
- 4 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
- 2 valgomųjų šaukštų 9 proc. acto;
- 1 valgomųjų šaukštų druskos;
- 1 valgomųjų šaukštų cukraus.
Išvalykite paprikų sėklas, nuplaukite petražoles ir nusausinkite.
Nupjaukite pomidorų kotelius.
Pomidorus, papriką, česnaką, čili pipirus, riešutus ir žoleles sumalkite mėsmale.
Tada įpilkite saulėgrąžų aliejaus, acto ir įberkite druskos ir cukraus.
Išmaišykite ir troškinti ant mažos ugnies apie 45 min.
Sudėti į sausus stiklainius.
Skanaus!
Skanau