Elena dalijasi naminės adžikos receptu: tiks ne tik prie mėsos, bet ir sriubą pagardinti

2024 m. rugpjūčio 20 d. 09:50
Elena Kiliauskienė
Kiekviena šeimininkė tikrai turi savo adžikos receptą.
Daugiau nuotraukų (2)
Labai mėgstu ši pagardą, puikiai tinka ne tik skoniui pagerinti, bet drąsiai dedu į sriubas ar naudoju mėsos marinatui.
Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve.
Prie mėsytės, sriuboje, salotų užpile – tikrai tobulai tinkantis pagardas.
Adžika su graikiškais riešutais
Reikės:
  • 600 g. pomidorų;
  • 300 g raudonųjų paprikų;
  • 2 vnt. aitriojo pipiro;
  • 200 g graikinių riešutų;
  • 4 skiltelės česnako;
  • Saujos petražolių;
  • 4 valgomųjų šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
  • 2 valgomųjų šaukštų 9 proc. acto;
  • 1 valgomųjų šaukštų druskos;
  • 1 valgomųjų šaukštų cukraus. 
Išvalykite paprikų sėklas, nuplaukite petražoles ir nusausinkite.
Nupjaukite pomidorų kotelius.
Pomidorus, papriką, česnaką, čili pipirus, riešutus ir žoleles sumalkite mėsmale.
Tada įpilkite saulėgrąžų aliejaus, acto ir įberkite druskos ir cukraus.
Išmaišykite ir troškinti ant mažos ugnies apie 45 min.
Sudėti į sausus stiklainius.
Skanaus!
Skanau
adžikakonservavimasmarinavimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.