Dieviškas sūrio pyragas iš kreminės varškės: pigiau, o skonis nuo to visai nenukenčia

2024 m. rugpjūčio 19 d. 09:24
„Dar kąsnelį“
Receptas
Labai skanų, kreminį beveik cheesecake’ą galima kepti iš kreminės varškės. Tai gerokai pigesnis pasirinkimas, nei tradiciškai naudojami tepamieji sūriai, bet ne mažiau skanus.
Daugiau nuotraukų (2)
Šį pyragą gardinau juodųjų serbentų tyre, kuri suteikia malonios rūgštelės, bet visai skaniai tiktų ir kitos jūsų turimos uogų tyrės ar uogienės, pvz., šilauogių, mėlynių, tad galite improvizuoti.
Tyre šiek tiek aptepiau pyragą prieš kepant ir papildomai pagardinau jau iškepusį.
Ornamentai nėra preciziški, bet atrodo visai smagiai.
Nesudėtingai pagaminamas, primenantis netgi tortą, tobulas desertas savaitgaliui (ir ne tik)! Tikiuosi, kad išbandysite .
Varškės „Cheesecake“ su juodaisiais serbentais
20 cm formai reikės:
  • 180 g šokoladinių sausainių
  • 80 g sviesto
  • 700 g kreminės varškės pyragams arba labai gerai pertrintos
  • 4 kiaušinių
  • 100 g maskarponės (galima keisti grietine)
  • 130 g cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • nuo 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1/2 nedidelės citrinos sulčių
  • 4 v.š. kukurūzų krakmolo (galima keisti miltais)
  • Žiupsnelio druskos
  • Juodųjų serbentų tyrės arba uogienės
  • Šilauogių (papuošimui, nebūtina)
1. Ištirpinkite sviestą, susmulkinkite sausainius ir sumaišykite. Į atsegamą 20 cm torto formą įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir suverskite sausainių masę. Suformuokite pagrindą ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5–10 min.
2. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 160 °C.
3. Visi kreminio sluoksnio ingredientai turi būti kambario temperatūros. Varškę sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite maskarponę ar grietinę.
4. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno išmaišant.
5. Įmaišykite citrinos sultis ir žievelę.
6. Sudėkite kukurūzų krakmolą ir išmaišykite iki vientisos masės.
7. Paruoštą masę supilkite ant sausainių pagrindo. Ant viršaus ornamentais paskirstykite maždaug 2 v.š. juodųjų serbentų tyrės ar uogienės.
8. Orkaitės apačioje pastatykite skardą su karštu vandeniu, pyragą statykite šiek tiek aukščiau ant kitos skardos ir kepkite 160 °C temperatūroje apie 1 val.
9. Ar iškepė, tikrinkite pajudindami: pyrago kraštai turi būti sutvirtėję, o vidurys dar truputį judantis.
10. Iškepusį pyragą palikite kambario temperatūroje atvėsti ir palaikykite šaldytuve bent 6 val. (ilgiau – geriau).
11. Atvėsusio pyrago ornamentus paryškinkite serbentų tyre ar uogiene. Tiekiant lėkštėse pagal skonį tyrės ar uogienės galite užsidėti ir daugiau.
Daugiau receptų rasite „Dar kąsnelį“ instagramo paskyroje: https://www.instagram.com/dar_kasneli/
desertassūrio pyragasserbentai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.