Burnoje tirpstantys jautienos kotletai: atskleidė, ko reikia minkštiems kukuliams

2024 m. rugpjūčio 19 d. 18:01

Mindaugas Kinderis (36 m.), turėjęs narstyti finansų rinkas, apie kurias studijavo, dabar dirba 300 hektarų žemės, augina 200 veislinių limuzinų.

Daugiau nuotraukų (1)
M.Kinderio ūkyje auginami veisliniai galvijai, o ką išbrokuoja arba neparduoda veislei, nukreipia į cechą. Mindaugas tikino, kad pas jį galima nuolat rasti šviežios brandintos jautienos, kurią veža į Kauną, Vilnių ar kitur gyvenantiems pirkėjams. Juos pasiekia 30 dienų sausai brandinta į įvairius kepsnius išpjaustyta mėsa.
„Pradėjome nuo to, kad galvijus veždavome į kitų savininkų cechus, bet daug išlaidų atsieidavo transportavimas, todėl įsirengėme savo. Be to, kuo galvijas patiria mažiau streso, tuo geresnė mėsos kokybė: vežant patyrė stresą, varant į skerdyklą dar gavo streso, pakilo pH – ir mėsa brandinti nebetinka, nes pasidaro per rūgšti. Per kelias minutes gali sugadinti visą dvejų metų, kiek truko užauginti limuziną, darbą“, – pasakojo ūkininkas.
Per savaitę „Kinderio limuzinai“ parduoda apie 300 kilogramų mėsos, partneriams į Rokiškį nuveža kaulus, iš kurių verdant 12 valandų pagaminamas sultinys.
Savo ūkio išskirtinumu M.Kinderis vadina tai, kad iš to paties galvijo jie padaro nepalyginti daugiau kepsnių, nei įprasta. „Lietuvoje iš jaučio padaromos 25 skirtingos dalys, o mes – 45 skirtingų rūšių kepsnius.
Jautienos kotletai
Reikės:
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 kiaušinio
  • 1 mažo smulkiai pjaustyto svogūno
  • 2 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 50 ml pieno
  • 2 v. š. smulkintų petražolių
  • 1 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. juodųjų pipirų
  • 1/2 a. š. maltos paprikos
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus (kepti)
Į didelį dubenį sudėkite maltą jautieną, kiaušinį, smulkintą svogūną, česnaką, džiūvėsėlius, supilkite pieną.
Įberkite druską, pipirus, maltą papriką ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite, kol produktai tolygiai pasiskirstys.
Iš gautos masės formuokite nedidelius, maždaug 2–3 cm skersmens, kotletus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Jame iš visų pusių apkepkite kotletus, kol jie taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps (apie 10–15 minučių).
Patiekite karštus su mėgstamu padažu arba garnyru.
kotletaijautienareceptai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.