Jeigu jums atrodo, kad arbūzas su blynais netinka, siūlau tiesiog paragauti ir pajusti patiems.
Dažnai mes tiesiog bijome išbandyti ką nors naujo ir eksperimentuoti su mums jau, atrodo, gerai žinomais skoniais.
Šį patiekalą tikrai paprastai ir greitai kiekvienas pasigaminsite namuose.
O jei kartais nemėgstate aštriai, galite neberti pipirų. Būtinai išmėginkite ir įsitikinkite, kaip puikiai dera šis ypač gaivus duetas.
Gamindami keturiems asmenims užtruksite apie 30 min.
Bulviniai blynai
Reikės:
- 1 kg šviežių bulvių
- 1/2 vidutinio svogūno
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos ir maltų pipirų mišinio
- 3–4 šaukštų kvietinių miltų
- aliejaus blynams kepti
- 4–6 šaukštų grietinės
Nuskuskite bulves ir sutarkuokite jas burokine tarka. Smulkiai supjaustykite svogūną.
Į dubenį su bulvėmis įmuškite kiaušinį, suberkite svogūną, pagardinkite druskos ir maltų pipirų mišiniu, maišydami suberkite miltus.
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Iškepusius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų aliejaus perteklius.
Arbūzo ir aštrių krevečių salotos
Reikės:
- 1 saujos šviežių mėtų lapelių
- 1–2 šaukštų marinuotų Chalapos paprikų
- 300 g nuvalyto arbūzo
- 180 g lukštentų krevečių sūryme
- žiupsnelio druskos ir maltų pipirų mišinio
Susmulkinkite mėtas ir marinuotas Chalapos paprikas.
Arbūzą supjaustykite kubeliais ir viską sumaišykite su krevetėmis.
Berkite druskos ir maltų pipirų mišinio.
Ant bulvinių blynų dėkite grietinės, arbūzo ir krevečių salotų.
Papuoškite šviežių mėtų lapeliais.