„Šašlykai, draugai ir ilgi šilti vakarai – viskas ko reikia vasarai, o grilyje keptas vištienos kebabas – puikus ir sveikas pasirinkimas tokiai progai. Be to, jis itin lengvai ir greitai paruošiamas“, – šypteli pašnekovas.
D. Karklius sako, kad maisto ruošimas – jo hobis, tad, jei tik būna namuose, retas vasaros savaitgalis apsieina be grilio.
„Nuolat grilinu įvairiausius dalykus, nuo daržovių ir šašlykų iki burgerių. Gaminimas man yra atsipalaidavimas. Mėgstu palepinti šeimą ir draugus be to, grilinimas mums paprastai yra savaitgalio veikla. Bet net jei draugai užgriūna penktadienį po darbo, sprendimą galima rasti. Puikus pasirinkimas griliui yra vištiena, kuri yra ir palankesnis pasirinkimas sveikatai, ir greitai bei patogiai paruošiama. Parduotuvėse dabar yra labai gerų lietuviškų marinuotų vištienos gaminių – pats renkuosi tokius. Juos tereikia dėti ant grilio, retkarčiais pavartyti ir pasirūpinti pagardais. Pavyzdžiui, aš mėgstu tzatziki padažą, kuris pakelia vištieną į dar kitą lygį. Kas jau kas, bet graikai turi tikrai ilgas mėsos kepimo tradicijas“, – pasakoja maisto tinklaraštininkas.
Pabuvimui su draugais jis siūlo rinktis kelis skirtingus produktus, su skirtingais marinatais. Taip svečiai galės daugiau ragauti ir patirti įvairių skonių derinius. Įvairovės dėlei jis taip pat siūlo išbandyti šį tą įdomesnio už tradicinius šašlykus.
„Pavyzdžiui, ant iešmo iškepus šlaunelių mėsą, iš jos galima pasidaryti labai skanių ir kur kas sveikesnių už įprastus kebabų. Griežtų taisyklių čia nėra. Į lavašą vyniokite tai, kas jums patinka. Tik prisiminkite, kad auksinė taisyklė yra išlaikyti mėsos ir daržovių balansą“, – pataria D. Karklius.
Jis priduria, kad pats labiausiai mėgsta vištienos šlaunelių mėsą, mat ji paprastai būna sultingiausia ir turi daugiausia skonio.
Tzatziki padažas
Reikės:
- 700 gramų graikiško jogurto;
- 2 žalių agurkų;
- 2 marinuotų agurkų;
- Kelių česnako skiltelių;
- Porą šaukštų alyvuogių aliejaus;
- Šiek tiek citrinų sulčių (užteks vienos citrinos);
- Krapų;
- Druskos ir pipirų;
Agurkus sutarkuokite ir gerai nusunkite skystį, kad neatskiestų padažo. Jogurtą, agurkus, smulkiai sukapotą česnaką, krapus, citrinų sultis ir aliejų sumaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir dėkite į šaldytuvą pastovėti bent pusvalandį (kuo ilgiau, tuo skaniau, galima palikti ir per naktį).