Rikotos apkepas primins pyragą: gardinti galite bet kokiomis pasirinktomis uogomis

2024 m. rugpjūčio 16 d. 12:59
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Oi koks skanus man šis apkepas. Čia kaip pyragas. Drėgnas, su skania uogų rūgštele.
Daugiau nuotraukų (1)
Kepimo forma 26 cm skersmens.
Porcijos 6.
Užtruksite gaminant apie 15 min + kepimo laikas apie 1 valandą.
Rikotos apkepas
Reikės:
  • 4 kiaušinių;
  • 500 g rikotos sūrio;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 100 g grietinėlės;
  • 150 g cukraus;
  • 70 g kukurūzų krakmolo;
  • Mėgiamų uogų, pagal poreikį (aš naudojau šilauoges ir avietes);
  • 1 a. š. cukraus pudros, viršui pabarstyti;
  • Keli mėtų lapeliai, papuošti.
Kiaušinius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome rikotą ir maskarponę, suberiame kukurūzų krakmolą, išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Gautą masę supilame į kepimo indą. Aš kepiau silikoninėje formoje, tad papildomai jokiu sviestu netepiau.
Ant apkepo viršaus išdėliojame uogas.
Dedame kepti į įkaitintą iki 170 * C T orkaitę 60 min.
Iškepusį apkepą šiek tiek atvėsiname, pabarstome cukraus pudra. Puošiame mėtų lapeliais ir šviežiomis uogomis.
apkepaspyragasdesertas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.