Šio recepto neįmanoma sugadinti, net jei iki tol nesate gaminę krevečių!
Keptos krevetės su apelsinais ir vynu
Jums reikės:
- Krevečių
- Sviesto
- Česnako
- Paprikos prieskonių
- Balto vyno (o taip!)
- Petražolių
- Apelsino
- Druskos
- Čiabatos
Beriame šiek tiek miltų ir juose apvoliojame sviesto kubelius.
Pjaustome česnaką.
Ir keptuvėje tirpiname sviestą. Kai ištirpsta – beriame česnaką. Kuo jo daugiau – tuo skaniau.
Na ir beriame krevetes. Krevetės gali būti žalios ar nuplikytos, aš šįkart naudojau nuplikytas.
Pagardiname paprikos prieskoniais bei druska pagal skonį.
Tarkuojame apelsino žievelę ir išspaudžiame visą apelsiną.
Šliūkštelim balto vynelio! Galit negailėti, nes vynas dar jokio patiekalo nepagadino!
Ir pagardiname šūsnimi petražolių!
Svarbiausia – neperkepkite krevečių! Kepame penkias minutes, tad ingridientus susiruoškite prieš gaminimą.
Skaniausia – su skrudinta duonele, ypač gardu ją mirkyti svieste, tad iškart riekelių pasiskrudinkite daugiau (juokiasi).
Skanaus!