Tai va, aš jo neatsisakau, o mėgaujuosi. Su jais man patinka, nes visada galima suvalgyti po vieną, o kitus nunešti kaimynams. Jie laukia tų dienų, kada ateinu su lėkšte karštų keksiukų.
Dalinuosi labai paprastučiu keksiukų receptu, kuris sužavėjo ir mus, ir kaimynus. Tobulai minkšti, kvapnūs, o dar gervuogės viduje tokios su rugštele. Uch!
Keksiukai su gervuogėmis
Reikės:
- 120 g sviesto
- 120 g cukraus
- 3 kiaušiniai
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 200 g miltų
- žiupsnelis druskos
- 200 g gervuogių
Mikserio pagalba minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius ir kaskart gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Atsargiai šluotele sujungti su sviesto ir kiaušinių mase. Įmaišyti uogas.
Tešlą dėti į keksiukų formeles ir kepti 180 laipsnių karščio orkaitė apie 20–30 minučių.