Tik šį šeštadienį, jau nuo pat ryto pasinaudokite ypatingomis nuolaidomis. Visose „Lidl“ parduotuvėse kilogramas Atlantinės lašišos su oda, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos tik 10,99 Eur. Parduotuvių lentynose pirkėjai ras 30 proc. akciją visiems „Alesto“ riešutams. Jais užkandžiauti ar gaminti gardžiausius patiekalus galėsite kad ir visą savaitgalį. „Lidl“ pirkėjų taip pat laukia šilauogės, kurių 500 g įsigysite vos už 2,79 eur.
Gardūs, kviečiantys save palepinti pietūs
Šį savaitgalį „Lidl“ kviečia palepinti save ir pasigaminti keptą lašišą su riešutų plutele, kuri patiks visai šeimai. Tai – itin gardus, bet nesudėtingas patiekalas, kurį pasigaminsite už mažą kainą.
Jums reikės:
- 1 kg lašišų filė
- 200 g riešutų mišinio „Alesto“
- 4 v. š. miltų
- 1 kiaušinio
- 1 šaukšto vandens
- 1 a. š. džiovintų raudonėlių
- 1 v. š. aliejaus
Dubenyje išplakite kiaušinį. Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą – grūstus riešutus ir žiupsnelį druskos su raudonėliais.
Lašišos filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir juos nusausinkite. Tuomet apvoliokite miltuose, vėliau kiaušinių plakinyje ir, galiausiai, vieną pusę gausiai pabarstykite riešutais. Dėkite į įkaitintą aliejų riešutų plutele žemyn ir kepkite apie 3 minutes. Atsargiai apverskite ir švelniai apskrudinkite kitą pusę.
Dėkite žuvies gabalėlius į kepimo indą riešutų plutele į viršų ir baikite kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, apie 5–8 minutes, priklausomai nuo gabalėlių dydžio.
Lašišą galite patiekti su norimu garnyru – tam puikiai tiks tiek ryžiai, tiek bulvės ar šviežios salotos. Paruoštą patiekalą papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ar kitais žalumynais.
Skanaus!
Paprastas šilauogių desertas
Norinčius pasmaguriauti, „Lidl“ ekspertai kviečia pasigaminti lengvai paruošiamą šilauogių desertą, kuriam prireiks vos kelių ingredientų.
Jums reikės:
- 300 ml graikiško jogurto
- 200 g šilauogių
- 3 v.š. chia sėklų
- Žiupsnelio jūsų mėgstamų uogų
Chia sėklas užpilkite jogurtu ir palikite šaldytuve pernakt. Jeigu mėgstate saldžiau, galite į jogurtą įmaišyti šiek tiek medaus.
Uogas sutrinkite iki vientisos masės. Trintų uogų masę sumaišykite su išbrinkusiomis chia sėklomis.
Stiklines pripildykite chia pudingu. Galite papuošti mėgstamomis uogomis ir vaisiais.