Receptą galite pritaikyti pagal save, pavyzdžiui nenaudoti tam tikrų daržovių, arba kai kurias daržoves naudoti taip pat keptas grilyje. Tačiau svarbiausias ingredientas išlieka kepti baklažanai!
Labai svarbu tinkamai sudeginti baklažaną. Namuose tinka ir dujinė liepsna, bet kepti ant ugnies lauke, jie yra patys skaniausi, dėl savo dūminio skonio.
Šį patiekalą galima patiekti dvejais būdais – kaip meze, kartu kitais 3–6 užkandžiais, arba prie grilyje keptos mėsos.
Siriškos „baba ganoush“ (baklažanų) salotos
Reikės:
- 3 baklažanų (keptų)
- Pundelio petražolių
- 1 paprikos (raudonos saldžios)
- 4–5 trumpavaisių agurkų (trumpavaisiai mažiau vandeningi, taigi tinka labiau tokioms salotoms)
- 2 pomidorų
- Vieno raudono svogūno
- 1 valg. šaukšto granatų melaso
- Žiupsnelio „All spice“ arba juodųjų pipirų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 20ml. citrinos sulčių
- 1 1/2 šaukšto smulkintų graikinių riešutų (nebūtinai)
Baklažanus iškepame. Geriausia ant ugnies ir kol apdegs iš išorės, taip baklažanai įgauna dūmų skonį. Bet galima ir ant dujinės liepsnos.
Tada nulupame apdegusią žievė, susmulkiname baklažaną.
Patartina nusunkti baklažanus, tada salotos nebus tokios vandeningos.
Supjaustyti visas daržoves ir sudėti kartu į indą su baklažanais.
Pagardinti aliejumi, citrinos sultimis, druska, juodaisiais pipirais arba all spice, šviežiomis smulkiai pjaustytomis petražolėmis, granatų melasu, ir / arba graikiniais riešutais.
Salotos dar skanesnės porą val. pastovėjusios, tada išryškėję keptų ant ugnies baklažanų skonis.