Alfas Ivanauskas pristato tradicija tapusią vasaros receptų knygą „Kulinarinė greitoji“ ir dalijasi uogų sangrijos receptu.
Iš nurodyto kiekio gaunasi apie du litrai gėrimo. Gaminimo laikas – 20 minučių.
Vyšnių ir gervuogių sangrija
reikės:
- 200 g vyšnių
- 200 g gervuogių
- 2 apelsinų sulčių
- 1 citrinos sulčių
- 1 l nealkoholinio raudonojo vyno
- 6 šaukštų cukraus
- 1 cinamono lazdelės
- 1 buteliuko gazuoto mineralinio vandens
- 3 saujų ledukų
Kaip gaminti:
Pusę vyšnių ir gervuogių sutraiškykite šakute, sumaišykite su apelsinų ir citrinų sultimis, nealkoholiniu raudonuoju vynu ir cukrumi. Maišykite, kol cukrus ištirps.
Į gautą gėrimą sudėkite likusias uogas, cinamono lazdelę, pilkite atvėsintą gazuotą mineralinį vandenį ir suberkite ledukus.
Patiekite šaltą.