Meksikietiškai įdarytų cukinijų receptas: greita ir skanu, tad valgysite be sąžinės graužaties

2024 m. rugpjūčio 9 d. 09:26
Austėja Bartkevičiūtė
Receptas
Meksikietiška įdaryta cukinija, taps jūsų mėgstamiausiu patiekalu – maistinga, bet nekaloringa, valgysite be sąžinės graužaties ir skaniai!
Daugiau nuotraukų (1)
Beje, dar ir greitai paruošiama!
Ragaukit. Kiekiai nėra tiksliai nurodyti, nes galite improvizuoti pagal save – kas nori, gali įdėti daugiau mėsos, ar daugiau pupelių. 
Įdaryta cukinija meksikietiškai
Reikės:
  • Kiaulienos-jautienos faršas;
  • Cukinija;
  • Svogūnas, česnakas;
  • Morka;
  • Paprika;
  • Konservuotų pupelių;
  • Sūris;
  • Prieskoniai (pipirai, druska, rukytos paprikos milteliai);
  • Čili pipiras;
  • Konservuoti smulkinti pomidorai.
Faršą apkepame kol šiek tiek apskrus kartu su svogūnais, česnakais, bei kitais prieskoniais.
Dedame papriką, morką, pupeles, čili pipiriuką.
Kol ruošiamas troškinys, išskaptuojame cukiniją, su šaukštu – išilgai, per daug nenuplonindami, gautus „laivelius“ išsidėliojame į kepimo indą.
Išskaptuotos cukinijos vidaus neišmeskite, tiesiog supjaustome į smulkius gabaliukus ir dedame į bendrą mišinį troškintis kartu su faršu.
Į paruoštą įdaro mišinį pilame konservuotus pomidorus, viską gerai išmaišome ir kelias minutes dar patroškiname.
Į cukinijos „laivelius“ dedame troškinį.
Užklojame tarkuotu sūriu ir dedame į orkaitę.
Cukinijas apkepame apie 15 min., 200–250 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.