Beje, dar ir greitai paruošiama!
Ragaukit. Kiekiai nėra tiksliai nurodyti, nes galite improvizuoti pagal save – kas nori, gali įdėti daugiau mėsos, ar daugiau pupelių.
Įdaryta cukinija meksikietiškai
Reikės:
- Kiaulienos-jautienos faršas;
- Cukinija;
- Svogūnas, česnakas;
- Morka;
- Paprika;
- Konservuotų pupelių;
- Sūris;
- Prieskoniai (pipirai, druska, rukytos paprikos milteliai);
- Čili pipiras;
- Konservuoti smulkinti pomidorai.
Faršą apkepame kol šiek tiek apskrus kartu su svogūnais, česnakais, bei kitais prieskoniais.
Dedame papriką, morką, pupeles, čili pipiriuką.
Kol ruošiamas troškinys, išskaptuojame cukiniją, su šaukštu – išilgai, per daug nenuplonindami, gautus „laivelius“ išsidėliojame į kepimo indą.
Išskaptuotos cukinijos vidaus neišmeskite, tiesiog supjaustome į smulkius gabaliukus ir dedame į bendrą mišinį troškintis kartu su faršu.
Į paruoštą įdaro mišinį pilame konservuotus pomidorus, viską gerai išmaišome ir kelias minutes dar patroškiname.
Į cukinijos „laivelius“ dedame troškinį.
Užklojame tarkuotu sūriu ir dedame į orkaitę.
Cukinijas apkepame apie 15 min., 200–250 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!