Šalia orkaitėje keptos bulvių puselės ir šviežiai paraugti agurkėliai.
Buvo taip skanu, kad norėjusi pirštelius apsilaižyti.
Iš nurodyto kiekio gaunasi 4 porcijos.
Užtruksite daugiau nei 1 val.
Šonkauliukai su glazūra
Reikės:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių;
- Druskos pagal skonį;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- Žiupsnis čili;
- 0,5 a. š. maltų lauro lapų;
- 1 v. š. grūdėtų garstyčių;
- 1 a. š. saldžios paprikos miltelių;
- 1 a. š. česnako granulių;
- 1 v. š. aliejaus.
Glazūrai:
- 2 v. š. pomidorų padažo;
- 1 v. š. barbekiu padažo;
- 1 v. š. „Sweet & Chili“ padažo.
Prieskonius skirtus šonkauliukams marinuoti, sumaišome su aliejumi ir garstyčiomis.
Įtriname mišiniu šonkaulius ir dedame į šaldytuvą bent 6 – 8 valandoms.
Šonkaulius sudedame į kepimo indą, uždengiame dangčiu ir kepame 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val 40 min.
Glazūrai skirtus padažus sumaišome. Aptepame šonkauliukus.
Padidiname kaitrą iki 200 laipsnių ir kepame dar 15 – 20 min.
Valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis ir šviežiai paraugtais agurkėliais.