Tobulai – ir pusryčiams, ir kai užgriūna svečiai!
Beje, per vakarienes draugai šituos sudoroja pačius pirmus!
Visada pritrūksta ir prašo dar, tai mano rekomendacija – iškart gaminkite daugiau, nes sunku sustoti juos valgyti!
Špinatų suktinukai
Jums reikės:
- Kalno špinatų (vienam blynui sumalu visą pakuotę)
- Kiaušinių
- Miltų
- Filadelfijos tepamo sūrelio
- Rūkytos ar sūdytos lašišos
- Krapų
- Persilado prieskonių
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų
Gaminimas:
Į trintuvą („blenderį“) dedame kalną špinatų ir kelis šaukštus alyvuogių aliejaus bei gerai sutriname, kol gauname gražią žalią tyrę.
Tada į indą dedame špinatų tyrę, mušame porą kiaušinių, dedame tris šaukštus miltų. Jei norite sveikiau – naudokite pilno grūdo. Taip pat žiupsnelį persilado prieskonių, pipirų bei druskos pagal skonį!
Ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės!
Ant kepimo popieriaus formuojame didelį blyną ir šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę maždaug dešimčiai minučių.
Ant kiek atvėsusio špinatų blyno tepame Filadelfijos kreminį sūrelį, dedame plonai pjaustytą lašišą bei barstome šviežius krapus.
Na, ir vyniojame suktinį bei pusvalandukui dedame į šaldytuvą pastingti. Ir pjaustome suktinukus!
Patikėkit, rekomenduoju iškart gaminti daugiau, nes bus sunku sustoti juos valgyti!