Tad šiam tortui užteks tik viską sutrinti su maisto trintuvu („blenderiu“). Kadangi maskarponė yra riebi, šis tortas labai greitai sustingsta. Per kelias valandas jis turėtų pilnai sustingti.
Patarimai, kaip pagaminti gaivų nekeptą tortą:
- Želatiną naudojau „dr.Oetker“ (20 g 0,5 l vandens). Naudojant kitų gamintojų želatiną, kiekiai gali skirtis.
- Ingredientai turėtų būti ne visiškai šalti, nes želatina gali subėgti į gumuliukus.
- Želatinos ir kitų ingredientų temperatūra turėtų būti labai panaši.
- Jeigu taip nutiko, kad želatina subėgo į gumuliukus, galite dubenį su įdaru įstatyti į didelę keptuvę su trupučiu vandens. Įjunkite nedidelę kaitrą ir maišykite įdarą, kol neliks gumuliukų.
- Geriausia naudoti pirktines avietes – geriau, kad jos būtų ne visai minkštos, ne vandeningos.
- Tortas yra nedidelis, jį gaminau 18 cm. skersmens kepimo formoje.
Nekeptas maskarponės tortas su jogurtu ir avietėmis
Paruošimo laikas: 30 minučių
Sausainių pagrindui reikės:
- 120 g sausainių
- 35 g sviesto
Tortui reikės:
- 250 g maskarponės
- 200 g graikiško jogurto
- 4–5 valg. š. cukraus pudros (ar pagal skonį)
- vanilinio cukraus, pagal skonį
- 80 g aviečių (įdarui)
- 40 g aviečių (į torto apačią)
- 10 g želatinos (naudojau dr.Oetker)
- 50 ml vandens Papuošimui
- aviečių, šilauogių, baltojo šokolado
Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki trupinių, supilti ištirpintą sviestą. Šaukštu viską išmaišyti.
Į 18 cm kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių. Suberti trupinius, šaukštu paspausti į apačią. Padėti į šaldytuvą, kol gaminsite įdarą.
Metaliniame indelyje pabrinkinti želatiną su vandeniu. Į puodą įpilti vandens, įdėti želatiną su vandeniu ir ištirpinti ant žemos kaitros. Želatina neturi užvirti.
Šakute sutrinti 80 g aviečių, kelias minutes pakaitinti ant viryklės, atvėsinti.
Dideliame inde iki vientisos masės lengvai sutrinti blenderiu ne visai šaltą maskarponę, jogurtą, sutrintas avietes, cukraus pudrą, vaniliną.
Kelis šaukštus torto įdaro sumaišyti su želatina. Ją po truputį supilti į įdarą – viena ranka pilti želatiną, o kita maišyti torto įdarą.
Ant sausainių pagrindo sudėti likusias avietes, supilti įdarą ir palikti šaldytuve apie 2 val, o geriausia per naktį.
Torto išėmimas: peiliu braukite per kepimo formos šonus. Į apačią užkiškite peilį tarp sausainių pagrindo ir popieriaus. Perkelkite ant lėkštės.
Tortą papuošti su avietėmis, šilauogėmis ir baltuoju šokoladu.