Nuotaika dar nėra pati geriausia, bet sąžinė graužia, kad gal gana, laukia recepto sekėjos. Tad dalinuosi tikrų „zrazų“ receptu, be kurio neapseidavo nei vienas mūsų šeimos balius.
Ir jei kažkas sakys, kad jis ne toks, neklausykit, nes šį receptą man papasakojo močiutė.
„Zrazai“
Reikės:
- 6 jautienos gabaliukai
- 2 riekės juodos duonos
- 1 didesnis svogūnas
- 1 didelė morka
- 1 šaukštas miltų
- pagal poreikį druskos
- pagal poreikį maltų pipirų
- 1 šaukštelis kmynų ( jie duoda tobula skonį čia)
- aliejaus kepimui
- 1 šaukštas sviesto
Troškinimui:
- 1 morka
- 0.5 l sultinio ( naudojau daržovių)
- 100 ml grietinėlės
- 1 šaukštas pomidorų tyrės
- 2 skilteles česnako
- druskos ir pipirų pagal skonį
- prieskoninių žolelių pagal poreikį
Jautieną išmušame plonai. Ištriname druska,pipirais ir kmynais. Paliekame kol paruošime įdarą.
Įdarui duona sutrupinkite iki mažų gabaliukų ir palepinkite sausoje keptuvėje. Atidėkite. Tuomet pakepinkite su sviestu smulkintus svogūnus,tarkuotas morkas,kol suminkštės. Sumaišykite daržoves su duonos trupiniais.
Dėkite po šaukštą įdaro ant išmuštos jautienos ir susukite ritinukus (galite susmeigti mediniu krapštuku, bet man ir be jo neišsileido). Apvoliojame miltuose. Apkepame iš visų pusių keptuveje su aliejumi.
Į puodą sudedame smulkiai pjaustytas morkas, česnakus, pomidorų tyrės, žoleles, mėsos suktinukus ir užpilame sultiniu. Troškiname ant lėtos kaitros 1 val.
Likus 10 minučių iki troškinimo pabaigos supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų jei reikia ir baigiame troškinti.
Tiekiame su bulvių koše.