Savaitgalio priešpiečiams namuose – gardžioji šakšuka: patogiausia valgyti tiesiai iš keptuvės

2024 m. liepos 28 d. 09:32
Austėja Bartkevičiūtė
Lietuvoje jau dabar naudojamas naujadaras „brančas“, kuris simbolizuoja lėtus, gurmaniškus savaitgalio priešpiečius, kurie tiek užtrunka, kad tampa net ir pietumis.
Daugiau nuotraukų (1)
O šiems priešpiečiams labai tinka šakšuka, kurią patogiausia valgyti tiesiai iš keptuvės!
Labai greitas ir paprastas patiekaliukas, kai nesinori tiesiog kiaušinienės, o kažko sotesnio, įmantresnio.
Be to, tai dar ir ganėtinai sveika opcija!
Ingredietus galima keisti, bet pagrindinė esmė – kiaušinių troškinimas pomidorų tyrėje.
Šakšuka
Reikės:
  • Trintų pomidorų savo sultyse;
  • Kiaušinių;
  • Svogūno ir konservuotų svogūniukų;
  • Čili pipiro;
  • Saliami;
  • Sūrio;
  • Tortilijos lakštų;
  • Žalumynų/prieskonių.
Pirmiausiai pakepinkite svogūnus ir saliami keptuvėje. Supilkite konservuotus pomidorus, padruskinkite, papipirinkite. Troškinkite, kol masė sutirštėja šiek tiek.
Įmuškite į pomidorienę kiaušinius.
Kitoje keptuvėje ar orkaitėje apskrudinkite tortiliją.
Į pomidorų ir kiaušinių masę suberkite konservuotus svogūnus, sūrį. Uždenkite keptuvę tortilijos lakštu, kad kiaušiniai gerai išsitroškintų!
Kai kiaušiniai jau bus išsitroškinę iki norimos konsistencijos, pabarstykite žalėsiais, čili pipirais ir patiekite.
receptaikiaušiniaipriešpiečiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.