Taigi, tortas buvo pagamintas, o mano noras išsipildęs.
Vau, koks gardus, visai nesaldus, 10 balų! Taip buvo įvertintas mano gimtadienio tortas.
Džiaugiuosi, kad tortas patiko visiems kas jį ragavo.
Varškės tinginys su mėlynėmis
Reikės:
- 2.5 pak. sausainių „Gaidelis“
- 200 gr. sviesto (kambario temperatūros ),
- 2 ×180 gr. varškės (naudojau 9 proc. riebumo ),
- skardinės saldaus kondensuoto pieno (385 gr.),
- stiklinės šviežių mėlynių
Sausainius sutrupinau.
Mėlynes sutryniau trintuvu.
Kambario temperatūros sviestą išsukau su kondensuotu pienu iki vientisos masės. Paskui sudėjau varškę ir trintas mėlynes. Išmaišiau.
Trupintus sausainius sumaišiau su paruošta varškės mase.
Į tortinė dugną (23 cm pločio) patiesiau kepimo popierių (galite tiesti maistinę plėvelę), šonus apjuosiau acetatite juosta, kad torto kraštai būtų lygūs ir sudėjau varškės/sausainių masę. Gerai paspaudžiau, kad neliktų tarpelių.
Tortą puošiau šviežiomis braškėmis, mėlynėmis ir ant viršaus užbarsčiau migdolų drožlių (puošti galite pagal save).
Tortą pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti nakčiai.