Vos keli papildomi ingredientai ir kiaušinienė gali tapti išskirtiniu patiekalu

Kiaušinienę mes visi nuvertiname, kaip labai paprastą, bet dažnai ir ne itin įdomų patiekalą. Ūkio „Šparagų namai“ įkūrėja Vidmantė Ščerbinskienė dalijasi receptu, kuris privers persigalvoti.

Kiaušinienė su smidrais
Kiaušinienė su smidrais
Kiaušinienė su smidrais
Kiaušinienė su smidrais
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 25, 2024, 9:03 AM

Trejų metų Jokūbo mama, buvusi policininkė ir jaunoji ūkininkė Vidmantė Ščerbinskienė vaiko priežiūros atostogose nusprendė kardinaliai pakeisti karjerą. Pamačiusi kvietimą teikti paraiškas ūkininkų paramai, ji taip ir padarė, o kai gavo finansavimą – nebuvo kur trauktis ir taip atsirado ūkis „Šparagų namai“.

„Kažkaip netikėtai atsirado mintis apie ūkio steigimą ir smidrų auginimą. Bet tai buvo labai spontaniška idėja. Pakalbėdavom su vyru apie tai, bet niekada to rimtai nesvarstėm. Vėliau kažkur internete radau informaciją apie paramas jauniesiems ūkininkams. Iki paraiškų teikimo pabaigos buvo likę 3 savaitės. Prisimenu paskambinau vyrui pasitarti ir paklausti, ar jis man padės, jei steigsiu ūkį. Vyras iš karto sutiko“, – likimo vingius pasakoja Vidmantė.

Ji greitai parengė verslo planą, pateikė paraišką ir gavo finansavimą steigti ūkį. Pasak jos, ši parama buvo labai didelė paskata, nes be jos nebūtų galėjusi nuveikti tiek kiek yra nuveikusi šiandien ir jei ne ji, nežinia, ar ji būtų įkūrusi ūkį.

Gausus smidrų derlius paskatino moterį paieškoti ir įdomesnių receptų su šparagais, o vienu jų ji ir dalijasi su lrytas.lt skaitytojais

Kiaušinienė su smidrais

Reikės:

  • visagrūdės tortilijos
  • 2 kiaušinių
  • 3 šoninės juostelių
  • smidrų
  • saujos špinatų
  • druskos, pipirų
  • džiovinto česnako
  • 20 g tarkuoto fermentinio sūrio

Kiaušinius įmuškite į indą, suberkite prieskonius ir išplakite. Tortiliją dėkite į kepimo indą.

Šoninę, smidrus, špinatus sluoksniais dėkite į indą su tortilija. Ant jų pilkite kiaušinių plakinį. Užberkite tarkuotą sūrį. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.