Šią sriubą gaminau su jaunomis mažomis cukinijomis. Man jos pačios skaniausios, bet tinka ir didesnio dydžio cukinijos. Tik reiktų išimti jų dalį su sėklomis.
Į šią cukinijų sriubą nepilu daug sultinio, nes išvirusios cukinijos ir taip yra vandeningos.
Sriubą patiekiau su batono skrebučiais ir fetos sūriu. Kadangi cukinijų sriuba yra švelnaus skonio, ryškesnio skonio priedai papildė sriubos skonį.
Paruošimo laikas 10 minučių. Gaminimo laikas 15 minučių.
4 porcijos.
Cukinijų sriuba su bulvėmis ir fetos sūriu
Reikės:
- 2 (apie 650 g) nedidelių jaunų cukinijų
- 4 nedidelių bulvių, smulkiai supjaustytų
- 1 morkos, sutarkuotos
- 1/2 svogūno, smulkiai supjaustyto
- 500 ml vištienos sultinio (arba naudokite 3/4 sultinio kubelio)
- 100 ml kokosų grietinėlės
- 2 valg. š. krapų, susmulkintų
- žiupsnelio saldžiosios paprikos
- žiupsnelio druskos, juodųjų pipirų
- šlakelio alyvugių aliejaus
Patiekimui:
- fetos sūrio batono skrebučių (sumaišytų su paprika, bazilikais)
Morką ir svogūną pakepinkite keptuvėje, kol daržovės kiek suminkštės, apie 4 min.
Cukiniją pusiau nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir dar per pusę.
Į puodą suberkite visas daržoves, supilkite sultinį, užkaiskite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 12 min. ar kol jos bus minkštos.
Suberkite krapus, sriubą sutrinkite iki tyrės.
Įpilkite grietinėlės, išmaišykite ir dar truputį pakaitinkite, įberkite druskos, pipirų pagal skonį.
Batono skrebučius pakaitinkite keptuvėje, apšlakstykite aliejumi ir kepkite, kol lengvai apskrus.