Svarbiausia čia yra turėti gerą, neprilimpančią keptuvę. Ir visa paslaptis.
Receptą išsisaugokite, nes tikrai pravers savaitgalio pusryčiams
Marokietiški blynai „baghrir“
Tešlai reikės:
- 200 g. manų kruopų
- 100 g. kvietinių miltų
- 450 ml šilto vandens
- 2 šaukštų cukraus
- 7 g. kepimo miltelių
- 4 g. sausų mielių
- 0.5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Visus tešlos komponentus sudedame į dubenį ir sutriname rankiniu trintuvu irgi vientisos skystokos masės.
Tešlą uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 15 minučių.
Į neprilimpančią, sausą keptuvę pilame samtuku tešlą. Svarbu: kepame ant vidutinės kaitros.
Palaukiame kol atsiras blyno paviršiuje skylutės ir neliks šlapios tešlos. Kepame tik iš vienos pusės.
Iš nurodyto tešlos kiekio iškepsit 14 blynų.
Galima valgyti su skysta uogiene arba marokietišku sviesto ir medaus užpilu.
Užpilui ištirpiname kupiną šaukštą sviesto su šaukštu medaus.
Pilame dar karštą ant blynų ir valgome nedelsiant.
Aš dar užbarsčiau lofilizuotų aviečių miltelių. Labai tiko.
Skanaus!
Daugiau receptų: „Tinginiai“