Kvepia atostogomis: salotos su skrudintais avinžirniais savo skoniu nukels prie Viduržemio jūros

2024 m. liepos 23 d. 09:25
„Sveikazauras“
Kai kalbi apie atostogas prie Viduržemio jūros nori nenori kažkaip salotos pačios pasigamina.
Daugiau nuotraukų (1)
Viduržemio jūros salotos
1 porcijai reikės:
  • 60g salotų lapų
  • 40g saldžiojo pipiro
  • 60g agurko
  • 50g pomidorų
  • 30g raudonojo svogūno
  • 50g žaliųjų alyvuogių su kauliuku
  • 85g Fetos sūrio
  • 50g konservuotų avinžirnių
  • Džiovintų kmynų
  • 50g islandiško „Skyr“ jogurto
  • 20g kefyro
  • 1g šviežių krapų
  • 1/2 skiltelės česnako
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Žiupsnelis džiovintos mėtos
Gaminame:
Avinžirnius paprieskoniuoju trintis kmynais ir į oro gruzdintuvę 20min min 160 laipsnių. Vis purtau kepant.
Visur produktus pjaustau ir dedu tiesiai į lėkštę.
Atskirai maišau jogurtą, kefyrą, smulkintus krapus, česnaką, citrinos sultis ir džiovintą metą.
Avinžirniams leidžiu pravėsti ir beriu ant viršaus.
Pilį padažiuką ir valgau!
Jeigu kažkam trūksta prieskonių – berkit. Man pilnai užtenka sūrumo nuo fetos.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.