Viduržemio jūros salotos
1 porcijai reikės:
- 60g salotų lapų
- 40g saldžiojo pipiro
- 60g agurko
- 50g pomidorų
- 30g raudonojo svogūno
- 50g žaliųjų alyvuogių su kauliuku
- 85g Fetos sūrio
- 50g konservuotų avinžirnių
- Džiovintų kmynų
- 50g islandiško „Skyr“ jogurto
- 20g kefyro
- 1g šviežių krapų
- 1/2 skiltelės česnako
- Šlakelio citrinos sulčių
- Žiupsnelis džiovintos mėtos
Gaminame:
Avinžirnius paprieskoniuoju trintis kmynais ir į oro gruzdintuvę 20min min 160 laipsnių. Vis purtau kepant.
Visur produktus pjaustau ir dedu tiesiai į lėkštę.
Atskirai maišau jogurtą, kefyrą, smulkintus krapus, česnaką, citrinos sultis ir džiovintą metą.
Avinžirniams leidžiu pravėsti ir beriu ant viršaus.
Pilį padažiuką ir valgau!
Jeigu kažkam trūksta prieskonių – berkit. Man pilnai užtenka sūrumo nuo fetos.
Skanaus!