Kai turi pasiruošęs, tai pusryčiai labai greitai pagaminami, ypač kai reikia skubėti arba pasiimti su savimi! Įsidedi pieno ar jogurto, įsiberi granolos, uogų, riešutų kremo ir mmm...
Jei dėsite džiovintus vaisius ar uogas, siūlau jų nekepti, nes jie pradeda degti, cukrus kaisti ir tikrai nebūna skanu, tiesiog įsiberkite jau iškepus.
Naminė granola
Reikės:
- 200 g avižų
- 40 g saulėgrąžų
- 30 g kokoso drožlių
- 30 g įvairių sėklų ( sezamo ir moliūgų puikiai tinka)
- jei turite naudokite riešutus
- geras valgomas šaukštas cinamono
- žiupsnis druskos
- 40 g aliejaus (naudojau kokosų)
- 40 g agavų sirupo (galite naudoti medų)
Eiga:
Pirmiausia, sumaišome sausus ingridientus, tada įpilame skystus.
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių karščio, išklojame per visą skardą granolą, kad tolygiai iškeptų.
Kepame apie 20 minučių vis kas kiek min pamaišant. Aš kepu su vėjeliu.
Svarbu! Kad liktų traški, palaukite kol atvės ir tik tada supilkite į sandarų indą.
Skanaus!
Daugiau receptų – Agnė Juknienė iš „Tavo sveiki įpročiai“