Svarbiausia – tobulas padažas! Aš jį darau be žalio trynio, bet pamatysite – kosmiškai geras ir receptą vagia visi, kam tik pagaminu!
Pradžiai užmarinuojame vištieną! Aš naudoju vištienai skirtus prieskonius česnaką ir alyvuogių aliejų.
O kad būtų itin sultinga, štai jums triukas: kepkite įvynioję į iš kepimo popieriaus suformuotame vokelyje, taip paukštiena nepraras sultingumo ir, žinoma, nereikės šveisti griliaus! Žodžiu, dviguba nauda!
Na ir darome skaniausią cezario padažą.
Taip, ne klasikinis, bet paminėsit mano žodį, šitas taps mėgstamiausiu!
Cezario salotų padažas
Reikės:
- Majonezo
- Vorčesterio padažo
- Garstyčių
- Ančiuvių
- Česnako
- Juodųjų pipirų
- Citrinos
Ir gaminame:
Dedame maždaug 100ml majonezo, šaukštas garstyčių, šaukštas vorčesterio padažo, keli ančiuviai, įspaudžiame pusės citrinos sulčių, pora nedidelių skiltelių česnako, juodųjų pipirų ir keli gausūs šaukštai tarkuoto parmezano! Ir viską gerai sublenderiuojame! O die vai!
Na, ir plėšome romanines salotas (taip, taip, plėšome, ne pjaustome), ant jų negailime padažo, pjaustome minkštutėlę vištieną ir koks gi cezaris be skrudintos šoninės! Bei dar pagardiname parmezanu!
Galima dėti skrebučių, bet vasarą bulkos gal privenkim.
Prisiekiu, kai išmėginsite padažą, nuo tada Cezario salotas valgysite tik namuose, nes restoraninis tiesiog nublanks.