Batonas ore susivyniojo į šoninės juosteles ir vaizduotė jau piešė, kaip kuriu kepsninę, o smegenys automatiškai skaičiavo galimas temperatūras ir laiką.
Staiga pagavau save stovintį viduryje parduotuvės, užtvėrusį praėjimą ir su kupinu meilės žvilgsniu žiūrintį į tą šviežiai iškeptą ilgą prancūzišką batoną.
Nežinau, ką pagalvojo žmonės, trumpas „atsiprašau“, batonai ir kiti produktai rankose, o aš vis dar paskendęs mintyse jau prie vairo pakeliui namo.
Sūrio sumuštinis, suvyniotas į šoninę (angl. „Bacon Dog“)
Reikės:
- 3 plonų prancūziškų sumuštinių batonų
- 350 g dviejų rūšių tarkuoto čederio
- apie 700 g šoninės juostelių
- 2 smulkiai supjaustytų, apkepintų ir atvėsintų svogūnų
Paruošimas:
Pjauname batoną išilgai, suspaudžiame pirštais minkštimą. Tarkuotą sūrį sumaišome su atvėsintais kepintais svogūnais. Kemšame į batono vidų, viską suvyniojame į šoninės juosteles ir dedame į kepsninę pjūviu į viršų. Kepame netiesioginėje kaitroje 120–150 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Pradedame nuo 120 laipsnių su pora rūkymo kaladėlių, po 20 min. temperatūrą padidiname iki 150 laipsnių. Visas kepimo laikas – 40–50 min. Patiekiame su mėgstamais padažais ir daržovėmis. Skanaus!