Keramikas pasidalijo cukinijų traškučių receptu ir sulaukė tūkstančių patiktukų

2024 m. liepos 20 d. 10:58
Simonas Bulotas
Receptas
Keramikas ir keramikos studijos „Etno elfai“ įkūrėjas Simonas Bulotas socialiniuose tinkluose pasidalijo cukinijų „čipsų“ receptu ir sulaukė tūkstančių patiktukų.
Daugiau nuotraukų (1)
„Labai gardu“, - trumpai prie recepto prirašė vyras ir nufotografavo stiklainį pilną džiovintų jaunų cukinijų gabaliukų.
Cukinijų traškučiai
Reikės:
  • Cukinijų
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos
  • Pipirų
  • Maltos kelendros
Cukiniją pjaustykite vidutinio storio griežinėliais, nei labai plonai, nei labai storai.
Šviežius griežinėlius apšlakstau alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, malta kalendra. Tinka ir visos šviežios prieskoninės žolės (smulkiai supjaustytos). Gerai sumaišome.
Dedu į džiovyklę. Kaitinu iki 55 laipsnių ir džiovinu apie 12 valandų. Skanaus!
Iš esmės – skonį galite užsidėti kokį norit. Gal kam česnakų sultys, gal kam svogūnų, sojos padažas, čili ar pan. Ką rekomenduočiau, tai gerą alyvuogių aliejų ir nepadauginti jo – vos pašlakstyti ir išmaišyti.
Vertinkime savo cukinijas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.