„Labai gardu“, - trumpai prie recepto prirašė vyras ir nufotografavo stiklainį pilną džiovintų jaunų cukinijų gabaliukų.
Cukinijų traškučiai
Reikės:
- Cukinijų
- Alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- Maltos kelendros
Cukiniją pjaustykite vidutinio storio griežinėliais, nei labai plonai, nei labai storai.
Šviežius griežinėlius apšlakstau alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, malta kalendra. Tinka ir visos šviežios prieskoninės žolės (smulkiai supjaustytos). Gerai sumaišome.
Dedu į džiovyklę. Kaitinu iki 55 laipsnių ir džiovinu apie 12 valandų. Skanaus!
Iš esmės – skonį galite užsidėti kokį norit. Gal kam česnakų sultys, gal kam svogūnų, sojos padažas, čili ar pan. Ką rekomenduočiau, tai gerą alyvuogių aliejų ir nepadauginti jo – vos pašlakstyti ir išmaišyti.
Vertinkime savo cukinijas