Šią savaitę nuo ketvirtadienio iki sekmadienio (liepos 18–21 d.) pirkėjai stipriai sutaupys su skaitmenine arba fizine „Iki“ kortele pirkdami šviežius vaivorykštinius upėtakius (tik 6,99 Eur/kg), rinkdamiesi mėgstamus produktus iš pačių įvairiausių sūrių (–20 proc.), vytintų (–20 proc.) ar marinuotų „Grill Party“ mėsos gaminių (–20 proc.).
Taip pat minėtomis dienomis įvairių rūšių šaldytai produkcijai skelbiama 30 proc., sausiems pusryčiams ir javainių batonėliams – 25 proc., o visam alyvuogių aliejui – net 40 proc. nuolaida. O populiarieji „Clever“ sveriami svogūnai kainuoja vos 49 ct/kg. Tereikia nepamiršti kasoje panaudoti „Iki“ lojalumo programėlės ar kortelės.
Be to, vis dar tęsiasi itin daug aktyvumo sulaukusi „Ledų fiesta“ – pirkėjai naudojasi proga šaldiklius prisipildyti pigesniais ledais. Ir tai – tik dalis pirkėjams naudingų pasiūlymų, kuriais garsėja „Iki“.
Pirmieji prizai „Iki“ Taupymo žaidynėse jau įteikti
„Kas savaitę skelbiame nuolaidas apie 5 tūkst. prekių, kad kiekvienas galėtų taupyti pirkdamas sau aktualiausias prekes, kad ir koks jo skonis, poreikiai ar įpročiai būtų. Kokybiški mėgstami produktai už mažesnę kainą – jau savaime yra pergalė kiekvienam pirkėjui. Tačiau pirkdami ir taupydami jie dar gali laimėti ir jau įsibėgėjusių „Iki“ Taupymo žaidynių medalius. Pirmieji burtų keliu išrinktų 200 laimingųjų jau sulaukė prizų – laimėjo tūkstančius „Iki“ lojalumo taškų ir dovanų kortelių tokiai sumai, kokią jau buvo sutaupę“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
„Iki“ Taupymo žaidynių esmė visai paprasta. Kuo daugiau sutaupysite – tuo didesnį prizą galėsite laimėti. Tereikia tik prisijungti prie žaidynių „Iki“ programėlėje ir toliau pirkti prekes su nuolaidomis kaip įprasta. O „Iki“ burtų keliu skelbs savaitės, o galiausiai – ir didžiuosius „Iki“ Taupymo žaidynių laimėtojus, kuriems įteiks „Iki“ dovanų korteles ir „Iki“ lojalumo taškus. Jų vertė priklausys nuo to, kiek nuo kampanijos pradžios jau būsite sutaupę.
Šveicariškas „raclette“ – nuodėmingas malonumas iš visai pigių produktų
Pirmieji laimėtojai – geriausias įrodymas, kad dalyvauti „Iki“ Taupymo žaidynėse paprasčiausiai apsimoka. Daug pirkėjų jau patys įsitikino, kad nuo ketvirtadienio iki sekmadienio vykstančios „IKI savaitgalio nuolaidiškės“ – geras šansas padidinti savo sukauptų eurų sumą.
O iš prekių, „Iki“ įsigytų su nuolaidomis, galėsite pasigaminti tiesiog nuodėmingai skanų, tačiau visai lengvai paruošiamą patiekalą – šveicarišką „raclette“. Nors jis kilęs iš prabanga garsėjančios Šveicarijos, iš tiesų yra labai taupus ir skanus būdas sukurti sočias vaišes.
„Raclette“ yra tradicinis šveicariškas patiekalas, o jo pagrindą sudaro lydytas sūris, kuriuo apliejami įvairūs ingredientai. Dažniausiai naudojamos bulvės, daržovės, marinuoti agurkai, svogūnai ir mėsa (pavyzdžiui, vytinta jautiena, kumpis ar dešrelės, tiks ir iškepti šašlykai). Tad reikės tų produktų, kurie ir šiaip vasaros savaitgaliais yra be galo populiarūs, tačiau juos patiekite šiek tiek kitaip. Tokiai lydyto sūrio magijai bus tikrai sunku atsispirti“, – sako „Iki“ kulinarijos technologė Gailė Urbonavičiūtė.
Tradiciniam receptui naudojamas šveicariškas sūris „raclette“ ir specialus šio patiekalo ruošimui skirtas grilis su individualiomis keptuvėlėmis sūrio tirpdymui. Tačiau šveicarišką idėją galima pritaikyti lietuviškai virtuvei: sūrį ištirpdyti ant įprasto grilio, keptuvėje ant viryklės ar orkaitėje.
„Raclette“ paprastai patiekiamas tiesiai ant stalo, pasiūlius svečiams patiems derinti ingredientus ir užpilti lydytą sūrį pagal savo skonį. Tai puikus socialinis patiekalas, leidžiantis mėgautis įvairiais skoniais ir eksperimentuoti su deriniais.
Reikės: įvairių gerai besilydančių sūrių (apie 200 g sūrio žmogui): čederio, ementalio, gouda, ožkos, fermentinio. Taip pat: šviežių bulvių, marinuotų agurkų, plonai supjaustytų svogūnų, vytintos mėsos (vytintos jautienos, kumpio, dešrelių), šašlykų ar kitų marinuotų mėsos gaminių, šviežių daržovių (paprikų, cukinijų, grybų), šviežių žalumynų (rozmarino, čiobrelių), pipirų, druskos.
Gaminame:
- Sūrius sutarkuokite ir sumaišykite viename inde.
- Šviežias bulves išvirkite arba iškepkite.
- Ant grilio, keptuvėje arba orkaitėje iškepkite marinuotą mėsą ir daržoves.
- Sūrį sudėkite į ketaus keptuves ir dėkite ant grilio, kol sūris ištirps ir pradės burbuliuoti. (Galite jį išlydyti ir nepridegančioje keptuvėje ant viryklės ar inde orkaitėje).
- Leiskite kiekvienam susikurti savo lėkštę: dėkitės perpjautą bulvę, keptų ir vytintų mėsos gabalėlių, daržovių, marinuotų agurkėlių, svogūnų. Viską apliekite lydytu sūriu ir mėgaukitės. Galite taip pat naudoti sūrį kaip padažą ir į jį mirkyti maisto gabalėlius.