Kai žinomas britų virtuvės šefas ir laidų vedėjas Jamie Oliveris „Instagram“ tinkle paskelbė vaizdo įrašą, kaip per 45 sekundes iškepti omletą, kurio tekstūra švelni, lengva ir puri, tuo iškart susidomėjo milijonai jo sekėjų.
Pasak J.Oliverio, toks omletas tinka ne tik pusryčiams, bet ir bet kuriuo paros metu – užkandžiui, pietums ar naktipiečiams, jei tokių neatsisakote.
Pagaminti jį taip lengva, kad tikrai pavyks visiems. Ir tereikės dviejų ingredientų, neskaitant aliejaus, ant kurio kepsite.
Dalijamės J.Oliverio receptu – išbandykite.
Omletas per 45 sekundes
1 porcijai reikės:
- 2 kiaušinių
- saujos tarkuoto čederio
Kaip gaminti
Dėkite keptuvę ant viryklės ir leiskite įkaisti.
Kiaušinius gerai išplakite šakute. Nepilkite nei pieno, nei vandens, nei druskos.
Į keptuvę pilkite šlakelį aliejaus ir supilkite kiaušinių masę, vartydami keptuvę paskleiskite ją kuo plonesniu sluoksniu. Plonu sluoksniu užbarstykite tarkuotą sūrį ir kepkite apie 45 sekundes, kol pagrindas pradės tvirtėti, o viršus dar bus skystokas.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Mentele švelniai ir atsargiai užlenkite omleto kraštą link keptuvės vidurio ir suvyniokite visą omletą.
J.Oliveris siūlo dėti šį omletą ant skrebučio ir mėgautis. Kiaušinis vis dar bus minkštos ir lengvos tekstūros, o susmulkintas sūris ištirps omlete.
Nors šiame omlete, skirtingai nei prancūziškame, nėra klasikinio ingrediento – sviesto, jis neatsilieka prabangiu skoniu ir kremine tekstūra. Visa tai jam suteikia riebus sūris. Beje, jis atlieka ir druskos vaidmenį.
Šio metodo esmė – į keptuvę reikia pilti tik ploną kiaušinių sluoksnį, nes kepimo laikas yra trumpas. Kiaušinių masės turi būti tiek, kad ji vos pasiektų keptuvės kraštus.
Tas pats pasakytina ir apie sūrį – jo sluoksnis taip pat neturi būti storas.
Tad išbandykite ir pasimėgaukite tiek skoniu, tiek greitu gaminimo procesu.