Aštuoniasdešimt procentų arbūzo sudaro vanduo, tačiau likę 20 procentų – vien tik vitaminai ir kitos naudingos medžiagos.
Arbūze mažai kalorijų, tačiau daug ląstelienos, todėl jis tarsi šepetėlis išvalo žarnyną.
Juokaujama, kad arbūzas ypatingas, nes jo ir pavalgai, ir atsigeri, ir nusiprausi!
2–3 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.
Arbūzų, braškių ir chalapos paprikų salotos su burata ir mėtomis
Reikės:
- 400 g besėklio arbūzo
- 1 trumpavaisio agurko
- 2 šviežių Chalapos paprikų
- 3 saujų braškių
- pusės svogūnėlio
- 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
- 1 šaukšto balzaminio acto
- 1 saujos mėtų
- 1 saujos bazilikų
- 1 buratos sūrio rutuliuko
- 3 šaukštų skrudintų anakardžių
- 4 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
- žiupsnelio jūros druskos dribsnių
Arbūzą supjaustykite kubeliais, agurkus ir Chalapos paprikas – griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau.
Svogūnėlį, tarkuotą kietąjį sūrį, balzaminį actą, pusę mėtų ir bazilikų sutrinkite maisto smulkintuvu.
Ant lėkštės pilkite sūrio ir balzaminio acto padažo, sudėkite pjaustytas daržoves, arbūzą ir braškes. Šalia dėkite buratos sūrį, užberkite anakardžių, puoškite mėtomis ir bazilikais.
Apšlakstykite skrudintų sezamų aliejumi ir užberkite druskos.