Aštrios arbūzų salotos pagal Alfą Ivanauską: ir gaivu, ir sveika

2024 m. liepos 17 d. 08:59
Alfas Ivanauskas
Alfas Ivanauskas sako, kad arbūzą skanu ir sveika valgyti tokį, kokį sukūrė gamta, bet jeigu norisi įdomiau, dalijasi netradicinių salotų receptu.
Daugiau nuotraukų (2)
Aštuoniasdešimt procentų arbūzo sudaro vanduo, tačiau likę 20 procentų – vien tik vitaminai ir kitos naudingos medžiagos.
Arbūze mažai kalorijų, tačiau daug ląstelienos, todėl jis tarsi šepetėlis išvalo žarnyną.
Juokaujama, kad arbūzas ypatingas, nes jo ir pavalgai, ir atsigeri, ir nusiprausi!
2–3 asmenims
Gaminimo laikas: 15 min.
Arbūzų, braškių ir chalapos paprikų salotos su burata ir mėtomis
Reikės:
  • 400 g besėklio arbūzo
  • 1 trumpavaisio agurko
  • 2 šviežių Chalapos paprikų
  • 3 saujų braškių
  • pusės svogūnėlio
  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 saujos mėtų
  • 1 saujos bazilikų
  • 1 buratos sūrio rutuliuko
  • 3 šaukštų skrudintų anakardžių
  • 4 šaukštų skrudintų sezamų aliejaus
  • žiupsnelio jūros druskos dribsnių
Arbūzą supjaustykite kubeliais, agurkus ir Chalapos paprikas – griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau.
Svogūnėlį, tarkuotą kietąjį sūrį, balzaminį actą, pusę mėtų ir bazilikų sutrinkite maisto smulkintuvu.
Ant lėkštės pilkite sūrio ir balzaminio acto padažo, sudėkite pjaustytas daržoves, arbūzą ir braškes. Šalia dėkite buratos sūrį, užberkite anakardžių, puoškite mėtomis ir bazilikais.
Apšlakstykite skrudintų sezamų aliejumi ir užberkite druskos.
Alfas Ivanauskasarbūzassalotos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.