Serbentų drebučiai, ne tik primins vaikystę, bet ir juos pagaminti prireiks mažiau darbo: tik viena paslaptis

2024 m. liepos 16 d. 17:15
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Jeigu atvirai – serbentų drebučius – uogienę viriau pirmą kartą, nes atrodydavo, oi kiek ten su ja daug darbo. Keletą metų iš eilės virdavau vasaros uogienę (iš visų tuo metu sode derančių uogų: agrastai, avietės, raudonieji, baltieji ir juodieji serbentai).
Daugiau nuotraukų (1)
Šiais metais gavusi labai daug raudonųjų serbentų – panorau išvirti drebučių. Ir atsiminiau, kad perskaičiusi, kad verdant uogienę nebūtina nuskabyti uogų nuo kotelių.
Pamėginau ir aš taip... Oi, kaip gerai, sutaupo daug laiko ir reikia daug mažiau įdėti darbo.
Proporcijos tokios.
Serbentų drebučiai
Reikės:
  • 2 kg raudonųjų serbentų
  • 1 kg uogienių cukraus
  • Šlakelis vandens.
Uogas švariai nuplauname. Sudedame su visomis šakelėmis į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir užkaičiame virti. Verdame apie 30 min.
Uogų masę pagrūdame su bulvių grūstuve ir perkošiame per sietelį, nuspaudžiant visą skystį (lieka tik sėklytės, šakelės ir odelės).
Į raudonųjų serbentų sultis suberiame cukrų, gerai išmaišome ir verdame apie 10 min.
Uogienę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Žiemą ši uogienė primins ne tik vasarą, bet ir vaikystę.
serbentaiSerbentų uogienėuogienė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.