Šiais metais gavusi labai daug raudonųjų serbentų – panorau išvirti drebučių. Ir atsiminiau, kad perskaičiusi, kad verdant uogienę nebūtina nuskabyti uogų nuo kotelių.
Pamėginau ir aš taip... Oi, kaip gerai, sutaupo daug laiko ir reikia daug mažiau įdėti darbo.
Proporcijos tokios.
Serbentų drebučiai
Reikės:
- 2 kg raudonųjų serbentų
- 1 kg uogienių cukraus
- Šlakelis vandens.
Uogas švariai nuplauname. Sudedame su visomis šakelėmis į puodą, įpilame šiek tiek vandens ir užkaičiame virti. Verdame apie 30 min.
Uogų masę pagrūdame su bulvių grūstuve ir perkošiame per sietelį, nuspaudžiant visą skystį (lieka tik sėklytės, šakelės ir odelės).
Į raudonųjų serbentų sultis suberiame cukrų, gerai išmaišome ir verdame apie 10 min.
Uogienę pilstome į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.
Žiemą ši uogienė primins ne tik vasarą, bet ir vaikystę.