Kiekviena šeima, šalis ar tauta turi savo kukulių versijas. Ir nežinia, ar rastume iš visų patį tobuliausią receptą. Bet žinia, kad visi jie turi panašius ingredientus.
Vakar po ilgo laiko gaminau „Meatball'sus“ a la kotletukus, nes jau buvau jų labai pasiilgusi. Na ir kas, kad šeimoje tik aš ir vyras juos valgom, bet nuo savęs nepabėgsi.
Mums labai patiko ir tas padažas vertas atskirų pagyrų. Išbandykit.
Mėsos kukuliai su medaus padažu
Reikės:
- 350 g maltos vištienos
- 1 svogūnas
- 4 česnako skiltelės
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
- ½ šaukštelio džiovinto rozmarino
- ¾ šaukštelio druskos
- 50 g „Panko“ džiūvėsėlių
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
- 175 ml vištienos sultinio
- 1 šaukštas medaus
- 1 valgomasis šaukštas angliškų garstyčių
- 75 ml grietinėlės
Svogūną sutarkuokite, o česnakus išspauskite į maltą mėsą. Suberkite čiobrelius, rozmariną, druską, džiūvėsėlius ir gerai išmaišykite.
Suformuokite 10 kamuoliukų.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi sudėkite mėsos kukulius ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps ir bus beveik iškepę.
Tuomet pilkite vištienos sultinį ir patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol kukuliai bus baigę gamintis.
Į keptuvę su kukuliais dedame medų, garstyčias ir maišome, kol medus ištirps, pilame grietinėlę, išmaišome ir dar 2–3 min patroškiname.
Užtrukau iki 30 min. Tai puikus patiekalas užimtai darbo dienai.