Prie šio recepto sėkmės prisideda ir itin gardi plikyta tešla, kurią lengva kočioti, o šaltanosiai bus itin minkšti ir gardūs.
Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 40 vienetų šaltanosių.
Plikytos tešlos šaltanosiai
Reikės:
- 3 stiklinės miltų
- 5 šaukštai aliejaus
- 1 stiklinė verdančio vandens
- 0.5 litro mėlynių
- 100 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Grietinės
Miltus išsijojam, supilam aliejų, suberiam druską ir gerai išmaišome. Supilam verdantį vandenį ir kuo intensyviau išmaišome. Paliekam kelioms minutėm kad pravėstų, tiek, kad būtų galima minkyti rankomis.
Tešlą gerai išminkome, kol taps elastinga. Paliekam pailsėti 10–15 miničių.
Kočiojam su kočėlu, stikline išspaudžiame norimo dydžio skritulius.
Mėlynes perplauname, išrenkam visokius šapelius, lapelius.
Dedam po šaukštelį mėlynių ir po pusę šaukštelio cukraus. Kraštus užspaudžiam su šakute arba užlenkiame gražiai.
Užverdame vandenį su trupučiu druskos.
Atsargiai dedame mūsų šaltanosius. Palaukiame kol iškils į paviršių, paverdame 5 minutes ir išgriebiame lauk
Prieš valgant užsidedam šaukštą grietinės, galima užsiberti cukraus.