Alfas Ivanauskas pristato tradicija tapusią vasaros receptų knygą „Kulinarinė greitoji.
Vienu desertu iš šios knygos ir dalijamės.
Iš nurodyto kiekio gausite 6–8 žmonėms skirtą pyragą.
Gaminimo laikas – 6 val. Patį receptą paruošite greičiau, tiesiog pyragas stings tiek valandų.
Persikų ir purentos varškės pyragas
reikės:
- 400 g granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu
- 150 g saldžios grietinėlės sviesto
- 200 ml pieno
- 70 g citrinų skonio želė
- 400 g pusriebės varškės (9 proc. riebumo)
- 200 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
- 3 šaukštų cukraus sirupo
- 6–7 persikų
Kaip gaminti:
Granolą su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu sutrinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su lydytu saldžios grietinėlės sviestu.
Gautą granolos masę sudėkite į apvalią kepimo skardelę ir formuokite pagrindą su šonais. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.
Iškepusį padą atvėsinkite.
Pieną užvirkite ir sumaišykite su citrinų želė, maišykite, kol ištirps.
Pusriebę varškę sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su grietinėle ir išplakite iki kreminės masės. Tada sumaišykite su želė mase ir cukraus sirupu.
Kremą sudėkite į pyrago pado vidų, ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytus persikus ir palaikykite šaldytuve apie 3–4 val., kol kremas sustings.