Alfo Ivanausko persikų ir purentos varškės pyragas desertų mėgėjus papirks savo gaiviu skoniu

2024 m. liepos 14 d. 18:02
Alfas Ivanauskas
Vasarą norisi kuo gaivesnių desertų, kuriais pasimėgavus nesijaustumėme apsunkę.
Daugiau nuotraukų (1)
Alfas Ivanauskas pristato tradicija tapusią vasaros receptų knygą „Kulinarinė greitoji.
Vienu desertu iš šios knygos ir dalijamės.
Iš nurodyto kiekio gausite 6–8 žmonėms skirtą pyragą.
Gaminimo laikas – 6 val. Patį receptą paruošite greičiau, tiesiog pyragas stings tiek valandų.
Persikų ir purentos varškės pyragas
reikės:
  • 400 g granolos su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu
  • 150 g saldžios grietinėlės sviesto
  • 200 ml pieno
  • 70 g citrinų skonio želė
  • 400 g pusriebės varškės (9 proc. riebumo)
  • 200 ml grietinėlės (36 proc. riebumo)
  • 3 šaukštų cukraus sirupo
  • 6–7 persikų
Kaip gaminti:
Granolą su lazdynų riešutų kremu ir cinamonu sutrinkite maisto smulkintuvu ir sumaišykite su lydytu saldžios grietinėlės sviestu.
Gautą granolos masę sudėkite į apvalią kepimo skardelę ir formuokite pagrindą su šonais. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25–30 min.
Iškepusį padą atvėsinkite.
Pieną užvirkite ir sumaišykite su citrinų želė, maišykite, kol ištirps.
Pusriebę varškę sutrinkite maisto smulkintuvu, sumaišykite su grietinėle ir išplakite iki kreminės masės. Tada sumaišykite su želė mase ir cukraus sirupu.
Kremą sudėkite į pyrago pado vidų, ant viršaus dėkite skiltelėmis pjaustytus persikus ir palaikykite šaldytuve apie 3–4 val., kol kremas sustings.
pyragasdesertasvarškė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.