Blyneliai gavosi belenkokio gardumo, todėl nusprendžiau receptu pasidalinti ir su jumis.
Blynelius galite patiekti su šviežiomis ar trintomis uogomis, grietine, jogurtu ar medumi
Grūdėtos varškės blyneliai
Reikės:
- 600 gr. grūdėtos varškės,
- 1– 2 kiaušinių,
- 7 – 8 v.š. miltų (su kaupu),
- 0.5 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- cukraus (pagal poreikį),
- aliejaus kepimui
Į dubenį sudėjau grūdėtą varškę su skysčiu, įmušiau kiaušinius, subėriau miltus su kepimo milteliais, pagardinau žiupsneliu druskos ir išmaišiau (masė neturi būti skysta),
Iš paruoštos masės teliko prikepti blynelių
P.s. blynelius kepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.