Lengvas, skanus ir greitas užkandis, kuris tiks ir vakarui ir svečiams pavaišint.
Kalafiorų užkandis
Reikės:
- Viso kalafioro
- 2 vnt kiaušiniai
- 1 valgomas šaukštas graikiško jogurto
- geras žiupsnis druskos
- prieskoniai (naudojau papriką ir paukštienos prieskonius, man jie patinka ir tinka, bet galite naudoti savo mėgstamus)
- apie 50 g panko džiūvėsėlių
Eiga:
Pirmiausia, įsijungiame orkaitę 180 laipsnių karščo.
Kalafiorą susipjaustome norimais gabaliukais. Prieš tai, žinoma, jį nuplauname.
Kiaušinius, druską, prieskonius ir jogurtą gerai išplakame.
Apipilame masę ant kalafiorų, išmaišome ir kiekvieną gabaliuką voliojame džiūvėsėliuose.
Kepame apie 15 min įkaitintoje orkaitėje.
Padažui:
- šaukštelis dižono garstyčių
- gera sauja špinatų
- 3 vnt mini marinuotų agurkėlių
- valgomas šaukštas šviežios varškės užtepėlės (naudojau ožkos pieno)
Viską sudėti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
Skanaus!
Daugiau receptų – Agnė Juknienė iš „Tavo sveiki įpročiai“