Šį kartą kepiau apkepą, ne bet kokį, o ... kopūstų. Tai lenkiškas patiekalas. Man, mėgstančiai kopūstus, tai puikus patiekalas, kuris puikiai tinka valgyti tada, kai nesinori mėsos.
Kopūstų apkepas
- 1.5 kg. kopūsto baltagūžio,
- 5 kiaušiniai,
- 3 svogūnai,
- 1 st.džiuvėsėlių,
- 1/2 st. pieno,
- 2 morkos,
- 1 saldžioji paprika,
- 50 gr. sviesto,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
Kopūstą perpjaukite į 4 dalis ir apvirkite. Nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite.
Svogūnus susmulkinkite, morkas sutarkuokite, o papriką supjaustykite kubeliais ir apkepinkite svieste.
Kepintas daržoves sumaišykite su smulkintais kopūstais, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite dalį džiuvėsėlių ir gerai išmaišykite.
Kiaušinius išplakite su pienu. Plakinį supilkite į kopūstų masę ir išmaišykite.
Kepimo indą patepkite sviestu, pabarstykite džiuvėsėliais ir sudėkite kopūstų masę. Išlyginkite ir užberkite ant viršaus džiuvėsėlius.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 200 C.temp. apie 50 min.