Manau, kiekviena šeimininkė turi savo slaptąjį arba nelabai ir slaptą įdaro variantą. Būtent su įdaru galima interpretuoti į valias.
O svarbiausia – šie kotletai tikrai patenka į greitai ir paprastai pagaminamų kategoriją.
Vištienos „Astra“ kotletai su staigmena
Reikės:
- 1 kg vištienos faršo
- 2 kiaušiniai
- 1 svogūnas
- 3 skiltelės česnako
- Druskos, pipirų ir prieskonių faršui.
- 8 riekės batono, paskrudinto orkaitėje 10–15 min.
Mano įdaras:
- Fermentinis sūris su žalumynais
Renkantis įdarą absoliučiai galima įjungti savo fantaziją. Tinka razinos su sūriu; feta su džiovintais pomidorais; grybų ar virto kiaušinio įdaras ir pan.
Į dubenį dedame vištienos faršą, mušame kiaušinius, beriame norimus prieskonius, susmulkintą svogūną ir česnaką.
Drėgnomis rankomis formuojame kotletus, į vidų dedame įdaro, apvoliojame batono kubeliuose ir dedame į kepimo skardą.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 40 min (prieš kepant galima apipurkšti aliejumi). Pradžioje pridengti folija, vėliau nuimti, kad gražiai apskrustų.
Skanaus!
Elena Kiliauskienė