Patarimai, kaip pagaminti varškės desertą su jogurtu.
Geriausia naudoti ne visai minkštas braškes. Tokį desertą geriausia sunaudoti per parą, nes braškės gali pradėti rūgti.
Ingredientai turėtų būti ne visiškai šalti, nes želatina gali subėgti į gumuliukus. Jeigu taip nutiko, kad želatina subėgo į gumuliukus, galite dubenį su įdaru įstatyti į didelę keptuvę su trupučiu vandens. Įjunkite nedidelę kaitrą ir maišykite įdarą, kol neliks gumuliukų.
Naudojau „dr.Oetker“ želatiną (20 g 0,5 l vandens). Naudojant kitų gamintojų želatiną, kiekiai gali skirtis.
Galite naudoti ir paprastą varškę, bet tada naudokite daugiau cukraus pudros.
Varškės desertas su braškėmis
Paruošimo laikas: 15 minučių.
Reikės:
- 180 g plombyro skonio desertinės varškės
- 370 g jogurto
- 2 valg. š. cukraus pudros (ar pagal skonį)
- 15 g želatinos
- 80 ml vandens
- 400 g braškių
Inde lengvai išplakite ne visai šaltą varškę, jogurtą ir cukraus pudrą. Susipjaustykite braškes nedideliais gabaliukais (ne visai smulkiai).
Pasiruoškite želatiną kaip nurodyta ant pakelio. Ją ištirpinkite ant vandens garų, tik neužvirinkite.
Palikite pravėsti.
Kelis šaukštus varškės įdaro sumaišykite su želatina. Želatiną po truputį supilkite į dubenį su varške.
Suberkite braškes, išmaišykite. Paruoštą desertą supilkite į pailgą kepimo formą (naudojau 26×10 cm), išklotą maistine plėvele.
Padėkite nakčiai į šaldytuvą.