Alfas Ivanauskas pristato tradicija tapusią vasaros receptų knygą „Kulinarinė greitoji“ ir dalijasi arbatos punšo receptu.
Įpasta, kad punšas, tai alkoholinis gėrimas iš uogų ar vaisių sulčių, morsų, maišant jį su romu.
Šįkart siūlome pabandyti nealkoholinę jo alternatyvą.
Iš nurodyto kiekio gausite punšo 6–8 asmenims.
Gaminimo laikas: 1,5 val.
Marokietiškas arbatos punšas
reikės:
- 2 apelsinų sulčių
- 2 žaliųjų citrinų sulčių
- pusės stiklinės agavų sirupo
- 1 stiklinės nealkoholinio saldaus raudonojo vyno
- 1 stiklinės nealkoholinio airiško viskio
- 1 butelio nealkoholinio putojančio vyno
- 2 butelių (750 ml) putojančios arbatos (Kambučia)
- 1 l ledukų
Kaip gaminti:
Apelsinų ir citrinų sultis sumaišykite su agavų sirupu, nealkoholiniu vynu, viskiu ir vėsinkite šaldytuve apie 1 val.
Į atvėsintą punšą supilkite putojantį vyną, putojančią arbatą ir patiekite su ledukais.