O viešėdamas JAV, Teksaso valstijoje, vilnietis susižavėjo barbekiu – mėsos apdorojimo karštu oru ir dūmais maisto kultūra, tad grįžęs į Lietuvą stengiasi įpūsti šiek tiek amerikietiškos dvasios ir į savo įkurtą restoraną „Teksas ir Meksas“.
R.Golcas pastebėjo, kad kas dešimtmetį Lietuvoje keičiasi valgymo mados. Prieš dešimt metų, kai prasidėjo susidomėjimas mėsainiais (burgeriais), jis pranašavo, kad greitai ši banga atslūgs. Bet klydo, nes tai ir dabar yra vienas populiariausių patiekalų.
R.Golcui nėra tokių maisto produktų, kurių negalėtų paruošti ant atviros liepsnos ar dūmų.
Skaitytojams jis primena, kad ruošiantis grilio vakarienei reikia neužmiršti ir keptų daržovių, kurios puikiai tiks prie kepsnių ar kitų patiekalų.
Greitai grilintos daržovės
Reikės:
- 2 bulvių
- 1 vidutinio dydžio burokėlio
- 50 g sviesto
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Iš pradžių apvirkite bulves ir burokėlį, kai daržovės suminkštės, išgriebkite iš puodo.
Supjaustykite daržoves stambesniais gabalėliais ir dėkite ant įkaitusio grilio, apkepkite iš abiejų pusių.
Kad būtų gardžiau, galite keptas daržoves apšlakstyti lydytu sviestu.