Pyragą galite kepti su įvairiais įdarais: obuoliais, šviežiomis ar šaldytomis uogomis, rabarbarais, razinomis ir pan.
Pyragas puikiai tiks prie kavos, arbatos puodelio ar su stikline pieno.
Biskvitinis pyragas su tarkuotais obuoliais
Reikės: (23 cm formelei)
- 3 kiaušinių,
- 130 – 160 gr.cukraus,
- 160 miltų,
- 1 a.š. vanil.cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos,
- 3 – 4 obuolių,
- citrinos sulčių,
- migdolų riekelių ( nebūtina )
Mikserio pagalba gerai išplakiau kiaušinius su cukrumi ( plakite ne mažiau kaip 6 – 7 min.).
Į plakinį subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir silikonine mentele išmaišiau iki vientisos masės.
Obuolius sutarkavau burokine trintuve, apšlaksčiau citrinos sultimis ir sudėjau į tešlą.
Į kepimo formą patiesiau kepimo popierių ir supyliau tešlą.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje ~ 30 – 35 min.( ar pyragas iškepęs, tikrinkite mediniu pagaliuku ).
Skanaus!