Kadangi rytoj atvažiuos anūkytė, tai kotletukus troškinau. Troškinau su morkomis ir svogūnais. Žinoma, svogūnų daug net ir nedėjau, nes žinau, kad Godytė rasti jų tikrai nenorės
Troškinti kotletai su morkomis „Mamuko kotletukai“
Reikės:
- Apie 1 kg. smulkintos kiaulienos/ jautienos,
- 2 kiaušinių,
- 2 v.š. džiūvesėlių arba 2 riekelių piene mirkyto batono,
- 2 v.š. majonezo,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos,
- aliejaus kepimui
- Troškinimui reikės: 2 – 3 morkų ir svogūnų
Į smulkintą kiaulieną/jautieną įmušiau kiaušinius, įbėriau prieskonius, džiūvesėlius ir sudėjau smulkintą svogūną, majonezą. Viską gerai išmaišiau.
Iš paruoštos masės formavau kotletus. Gavosi 10 nemažų kotletų.
Kotletus kepiau keptuvėje su šlakeliu aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių.
Iškeptus kotletus sudėjau į lėkštę ir pastačiau į šoną.
Keptuvėje, ant šlakelio aliejaus apkepiau burokine trintuve tarkuotas morkas su smulkiai pjaustytu svogūnu.
Vos daržovės suminkštėjo, įpyliau vandens, sudėjau kotletus, pagardinau prieskoniais ir ant nedidelės kaitros troškinau apie 10 min.
Kol kepė kotletai, išsiviriau grikių ir pagaminau firminių vasaros salotų iš svogūnų lambų, svogūnų laiškų ir grietinės.