Silkė yra sveikas pasirinkimas, svarbiausią ją tinkamai paruošti, o ir puikiai dera su angliavandeniais, tad šis receptas puikiai tiks ir su šviežiomis virtomis keliomis bulvytėmis.
4 – 5 porcijos
Silkė su baltosiomis pupelėmis
Reikės:
- 250g baltųjų pupelių (gali būti virtos, gali būti konservuotos)
- 400g kapotų konservuotų pomidorų
- 240g silkės filė
- 3 didelės morkos
- 1 didelis svogūnas
- 3g ghee sviesto
- 2 stiebai svogūnų laiškų
Pupeles dedame į kepimo indą ir jį kišame į orkaitę, kur 180 laipsnių temperatūroje kepame 15 minučių.
Silkę, jeigu ji yra aliejuje, nusausiname ir susmulkiname norimo didžio gabalėliais.
Sutarkuojame morkas, susmulkiname svogūną ir juos apkepiname ant ghee sviesto vis maišant. Prieš pabaigą pilame konservuotus pomidorus. Viską maišome.
Leidžiame atvėsti ir maišome su iškeptomis pupelėmis ir silke.
Įpjaustome svogūnų laiškų. Aš nenaudoju jokių prieskonių, nes silkė iš savęs ganėtinai sūrį, bet maloniai prašome eksperimentuoti.
Skanaus!