Kitoks varškės apkepas: su grūdėta varške, avižiniais dribsniais ir net morkomis

2024 m. birželio 26 d. 09:27
„Sveikazauras“
Tradicinis varškės apkepas daugeliui jau yra pabodęs dar iš vaikystės. Tinklaraščio „Sveikazauras“ autorė Šarūnė siūlo apkepą gaminti ne iš įprastinės varškės, bet grūdėtos ir į patiekalą įdėti net morkų.
Daugiau nuotraukų (1)
Iš nurodyto kiekio gaunasi 5–6 porcijos apkepo
Kitoks varškės apkepas
Reikės:
  • 600g grudėtos varškės
  • 200g avižinių dribsnių
  • 200g bananų
  • 150g aviečių
  • 100g morkų
  • 4 kiaušiniai
  • 5g balkšvojo gysločio luobelių
  • Lydyto sviesto kepimo indui patepti
Morkas ir bananus gerai sutriname trintuve, maišome su varške, avietėmis, dribsniais kiaušiniais ir gysločio luobelėmis.
Gerai išmaišome ir leidžiame skoniams susidraugauti ir šiek tiek parinkti dribsniams apie 20minučių.
Į kepimo indą dedame kepimo popieriaus, papildomai patepliojame lydytu sviestuku, pilame tešlą.
Kepame apie 70min 170 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje su vėjelio funkcija.
Leidžiame pravėsti, tiekiame su islandišku jogurtu.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.