Lietuviškų tortilijų receptas patiks visai šeimai: greita ir kiekvieno skoniui įtinkantis patiekalas

2024 m. birželio 25 d. 17:00
Elena Kiliauskienė
Mėgstu meksikiečių virtuvę, manau kaip ir daugelis, bet ji šiek tiek aštroka lietuvio gomuriui, tad teko receptą pritaikyti mūsų skoniui. Prieš kelis metus pradėjau gaminti savo, sulietuvintas tortilijas.
Daugiau nuotraukų (2)
Patinka šis patiekalas, kadangi daržoves galima puikiai parinkti pagal metų sezoną
Lietuviškos tortilijos
6 porcijoms reikės:
  • 6 tortilijos blynų;
  • 300 g. vištienos filė;
  • 250 g. pievagrybių;
  • 2 dideli pomidorai;
  • 1 paprika;
  • 1 svogūnas;
  • 250 g. konservuotų kukurūzų;
  • šviežios salotos arba iceberg;
  • 150 g. fermentinio arba kietojo tarkuoto sūrio.
  • žalumynai ir prieskoniai savo nuožiūra.
Padažui:
  • 150 ml. majonezo;
  • provanso žolelių;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 1 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 a.š. kario prieskonių.
Vištienos filė apkepti su mėgstamais prieskoniais. Tada atskirai apkepti pievagrybius šlakelyje aliejaus. Kitus ingredientus susipjaustome.  
Gaminame tortilijas – į vieną ketvirtadalį sudedame porą šaukštų ingredientų, užpilame padažus, pabarstome sūriu ir  sulankstome.  
Kepti grilyje arba tiesiog sausoje keptuvėje po dangčiu, ant mažos kaitros, kad ištirptų sūris ir sušiltų visi produktai.
Tai patiekalas, kuris turi tikrai daug vietos improvizacijoms. Galima dėti bet kokią mėsą, galima naudoti konservuotas pupeles, avinžirnius. Kaip sakoma, skonis – draugų neturi.
Gaminkite ir skanaukite

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.