Jennifer Aniston salotos užkariavo internetą: neįprasta aktorės reakcija į išplitusį receptą

2024 m. birželio 24 d. 17:45
Lrytas.lt
Painiava dėl salotų autorystės visai neturi nieko bendro su nuostabiu šių salotų skoniu. Ir jei panaršytumėte internete, kokios yra serialo „Draugai“ žvaigždės Jennifer Aniston mėgstamiausios salotos rastumėte būtent šį receptą.
Daugiau nuotraukų (2)
Šios salotos turi ne tik skambų pavadinimą, bet ir puikią sudėtį – yra sveikos, gardžios ir labai sočios. Galite jas rinktis pietums ar vakarienei.
Nors socialiniuose tinkluose šis patiekalas jau daugybę metų vadinamos Jennifer Aniston salotomis, pati aktorė paneigė, jog yra su tuo susijusi, rašo portalas „The Kitchn“. Salotų istorija susijusi su žurnalu „People“, kuriame 2015 metais buvo pasirodęs straipsnis apie J. Aniston, kuri vieną dieną valdė prekės ženklon „Living Proof“ paskyrą, visą parą dalijosi savo kasdienybe įskaitant ir mėgstamais patiekalais.
Pietums ji valgė tai, ką dabar internautai ir vadina „Jennifer Aniston salotos“.
2022 metų birželį aktorė garsiai pranešė, kad neturi nieko bendro su receptu, nors ir pripažino, kad jis atrodo gardžiai.
Net jei neįdomūs Holivudo gandai, salotas vis tiek verta pabandyti, nes jos iš tiesų gardžios.
Jennifer Aniston salotos
3–4 porcijoms reikės:
  • 3,5 puodelio išvirto bulguro (vienas puodelis – sausų kruopų)
  • 2–3 pjaustytų trumpųjų agurkų
  • 1/2 puodelio smulkintų petražolių
  • 1/2 puodelio smulkintųmėtų
  • 1/3 puodelio smulkintųraudono svogūno
  • 1/2 puodelio kapotų pistacijų
  • 2 puodelių avinžirnių
  • 1 citrinos sulčių
  • 1/4 puodelio itin tyro alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų
  • 1/2 puodelio smulkintos fetos
Smulkiai pjaustytus svogūną, petražoles, mėtas sumaišykite su agurku, avinžirniais, atvėsintomis bulguro kruopomis ir smulkintomis pistacijomis. Pirštais ar peiliu patrumpikite fetą, užspauskite citrinos sulčių, užpilkite aliejaus, padruskinkite, papipirinkite ir sumaišykite.
Šios salotos yra maistingos ir sočios, jas galite pasigaminti iš anksto ir neštis į darbą ar įdėti vaikams į mokyklą. Svogūnas, agurkas ir pistacijos prideda salotoms traškumo, o žolelės – papildomo gaivumo.
Jei jaudinatės dėl svogūno aštrumo ar vėliau sklindančio kvapo iš burnos, supjaustytą svogūną pamirkykite 10 minučių šaltame vandenyje.
Nebijokite improvizuoti – įdėkite daugiau tų ingredientų, kuriuos mėgstate. Jei norite, galite receptą papildyti pomidorais, džiovintais vaisiais, mėtas pakeisti kalendra, jei nevalgote fetos – varškės sūriu, o bulgurą – bolivine balanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.